Sivilceleri yok eden kolay ve etkili MASKELER

Akne kurtulmak çok zordur. Ayrıca birçok kişi o sivilceleri sıkmak ister ki bu çok yanlış bir davranıştır.

Ailem.az sivilcelerin türüne göre evde uygulayacağınız en etkili tedavi yöntemlerini dikkatinize sunuyor.

Bal ve tarçın maskesi

Bal sivilcelerden kurtulmada etkili bir maddedir. Bal doğal bir antibiyotiktir ve açık gözeneklerdeki kiri temizler.
Bir çorba kaşığı balı yarım çay kaşığı tarçınla karıştırın ve parmak uçlarınızla kuru cilde uygulayın. Cildinize dairesel hareketlerle masaj yapın.
Ardından ılık suyla yıkayın.

Yumurta akı maskesi

Yumurta akı cilt sıkılaştırıcı etkiye sahiptir. Açık gözeneklerde biriken kirleri de temizler. İki yumurtanın sarısını ayırın ve beyazını yüzünüze sürün. 2 dakika kurumasını bekledikten sonra ikinci katı yüzünüze uygulayın. 10-15 dakika daha kurumasını bekleyin, ardından yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

Kil maskesi

Kil maskesi hem sivilce hem de siyah noktalar için en etkili çözümlerden biridir. Eczanelerde toz kili bulabilirsiniz. Bir çay kaşığı toz kili elma sirkesi ile karıştırarak bir krem ​​haline getirin ve yüzünüze uygulayın. 5 dakika cildinizde kuruması için bekledikten sonra kil maskesini ılık su ile çıkarın.

Yulaf ezmesi ve yoğurt maskesi

Yoğurttaki laktik asit ve yulaf ezmesinin cilt yumuşatıcı özelliği bu maskeyi daha da etkili kılıyor. 3 yemek kaşığı yoğurdu iki yemek kaşığı yulaf ezmesi ile karıştırın. Bu karışıma birkaç damla limon suyu ve zeytinyağı ekleyin. Hazırladığınız maskeyi cildinize uygulayın. 10 dakika beklettikten sonra ılık su ile cildinizi yıkayın.

havuç ve nane maskesi

Kendinize biraz nane çayı yapın ve soğumaya bırakın. İki yemek kaşığı nane çayı alın ve nane çayına bir yemek kaşığı zerdeçal dökün. Bu karışımı cildinize uygulayın ve 10 dakika bekleyin. Daha sonra cildinizi ılık su ile yıkayabilirsiniz.