Göz altı morluklarını giderme yöntemleri

Doğal yaşlanma süreci, aşırı yorgunluk, yeterince uyuyamama, televizyon, bilgisayar, tablet ve telefon ekranlarını çok fazla izleme göz altı morluklarına neden olur.

Yeterli su alınmadığında göz altı derisi donuk ve çökük görünür ve göz çevresindeki kemiğin cilde yakın olmasından dolayı sarkmalar oluşur. Güneş ışığına aşırı maruz kalmak, vücudun cilde rengini veren pigmenti daha fazla üretmesine neden olabilir.

Göz altı morluklarının nasıl önlenebileceği konusunda bilgi veren Fitoterapist Fizuli Hüseynov, AZERTAC’a şunları söyledi: “Temiz bir havluya birkaç parça buz sarılarak gözlere sürülebilir. Başın altına birkaç yastık koymak daha faydalı olur. Karında sıvı birikmesini ve bunun sonucunda oluşan şişliği önlemek için uyku sırasında.

Gözlere soğuk çay poşetleri uygulamak koyu halkaların görünümünü azaltabilir. Çayın içerdiği antioksidanlar ve kafein sayesinde kan dolaşımı uyarılır, kan damarları daralır ve cilt altında sıvı tutulması azalır. Bu amaçla iki adet siyah ve yeşil çay poşeti kaynar suda 5 dakika bekletilir, poşet çaylar 15-20 dakika buzdolabında bekletilir ve ardından 10-20 dakika göz altlarına yerleştirilir. İşlemden sonra gözler soğuk su ile yıkanmalıdır.

Ona göre, koyu halkalar için başka basit ev ilaçları var. Göz altı bölgesine her gece hindistancevizi yağı ile masaj yapmak koyu halkaları azaltabilir. Hindistan cevizi yağı, hasarlı cilt hücrelerini onarabilen zengin bir E vitamini kaynağıdır.

Pamuklu bir ped gül suyuna batırılır ve 15 dakika boyunca göz kapaklarının üzerine yerleştirilir. Ayrıca göz altlarını soğuk su ile silmekte fayda var.

İki dilim çiğ patatesi göz kapaklarınızın üzerine yerleştirin ve 15 dakika bekleyin.