Kaş düzeltme – Çok önemli kurallar!

Kaş düzeltme – Çok önemli kurallar!

Kaşları düzeltmek oldukça zor bir iştir. Kaşlar belirli noktalardan başlamalı ve belirli noktalarda bitmelidir (resme bakın).

Bu noktalar basit deneylerle bulunur. Kaşın başlangıç ​​noktasını bulmak için burun ucundan gözün iç köşesine doğru düz bir çizgi boyunca yüze uzun bir cisim (örneğin kalem) yerleştirilir. Bu çizgi (resimdeki 1. çizgi) kaşa kadar uzatılarak kaşın başlangıcı belirlenebilir.

 

Kaşın bitiş noktası (resimdeki 3. çizgi) de bu şekilde belirlenir. Ama bu sefer çizgisi, üst dudağın merkezinden gözün dış köşesine doğru yönlendirilen çizginin devamı şeklinde kurulur. Kalemin kaşla buluştuğu nokta kaşın bittiği noktadır.

Unutulmamalıdır ki kaşın dış noktası iç noktasından aşağıda ise yüz üzgün görünebilir. Bu nedenle bu noktalar aynı seviyede olmalıdır.

Daha önemli bir durum ise kaş yüksekliğini belirleyen noktadır. Bu noktayı bulmak için dudağın köşesinden veya burnun ucundan göz küresine doğru hayali bir çizgi çizerler.

Kaş çizgisi ne kadar yüksek olursa gözler o kadar büyük olur ve genel olarak yüz daha güzel görünür. Bu nedenle, mükemmel bir şekil gerektiren ince kaşlar yapılırken bile kaşın üst çizgisinin çıkarılması önerilmez.

Doğa size güzel şekilli kaşlar vermediyse, bir güzellik salonundaki uzmanın yardımıyla (veya bir makyaj sanatçısına danışarak) düzeltebilirsiniz.

Kaş düzeltme işlemini kendiniz yapıyorsanız, doğru yapmanız gerekir. Fazla kılları alma işlemini ağrısız hale getirmek için sıcak suya batırılmış pamuğu kaş üzerine 2-3 kez 5-7 dakika sürmek gerekir. İşlemden önce cilde cımbızın iyi kaymasına yardımcı olan bir krem ​​​​uygulanmalıdır. Epilasyon sırasında kaşın altındaki deri hafifçe yukarı ve yana doğru çekilir. Bu sırada, tüyler mutlaka büyüme yönünde alınır. Kıllar içeriden dışarıya doğru alınır.

İstenilen kaş şeklini elde etmek için 5-6 kıl aldıktan sonra deriyi çekmeyi bırakıp sonuca bakmanız gerekir. Kaş düzeltme için kullanılan cımbızların kenarları keskin ve pürüzsüz olmalıdır. Her kozmetik prosedürü bitirdikten sonra, yağ izlerini ve ölü epidermal hücre kalıntılarını cımbızla temizlemek gerekir. Cımbız temizlenmezse cımbızın yağlı kenarları kılların üzerinden kayarak daha fazla rahatsızlığa neden olur.

İşlemden sonra cildi alkol içeren bir losyonla dezenfekte etmek ve kızarıklık durumunda 1-2 dakika soğuk suya batırılmış pamuk koymak gerekir. Bazı durumlarda, uzun tüyleri düzeltmek için küçük makaslar da kullanılır. Tahrişe yol açmamak için akşamları kaş şeklinin düzeltilmesi önerilir. Bu zamanda, hasarlı cilt gece boyunca restore edilebilir.

Aynı zamanda, kaş düzeltme için özel kozmetikler kullanılır: kaş şeklini sabitleyen jeller (tüpte bir fırça ile), gölgeler ve düzeltici kontur kalemleri. Renksiz jeller, koyu kaşların şeklini düzeltir ve onlara parlaklık verir. Renklendirici jeller, açık renkli kaşları renklendirmeye ve şeklini düzeltmeye yardımcı olur.

Seyrek kaşlara şekil vermek için kurşun kalem kullanılır. Bu tür kaşlar önce özel bir fırça ile aşağıya doğru taranır ve daha sonra kalemle cilde ince kıl benzeri çizgiler çizilir. Kalın ve uzun çizgiler çizilmemelidir, doğal görünmeyecektir. Düzeltmeden sonra kaşlar hala taranır.

Çok yoğun olmayan kaşlar, kılların çıkış yönüne göre rimel ile renklendirilebilir. Ancak burada da limiti beklemek zorundasınız. Aşırı renkli kaşlar yüzün kaba görünmesine neden olur. Dikkatli kullanımla sadece kıllar renklenir, cildin üst tabakası temiz kalır ve kaşlar doğal bir görünüm kazanır. Makyaj yapmadan önce, kaş düzeltmesinin çok fark edilmemesi için fırçayı kağıtla silmeniz gerekir. Hareket hafif ve basınçsız olmalıdır. Boya tamamen kuruduktan sonra kaşları tarayarak düzeltirler.

Açık renkli kaşlar kimyasal olarak boyanabilir. Salonda yapılan bu renklendirme 3-4 hafta etkisini koruyor.