Renkler ve Kişisel Yaşamınız

Soruları dürüst ve doğru bir şekilde cevaplayın. Yalnızca yanıtlarınızı puanladıktan sonra ‘sonucu’ okuyun.

1. Pencere önüne konan saksıları sever misiniz?

a) Evet-1

b) Hayır-2

c)-3 diyemem

2. En çok nereye yürüyüşe çıkmak istersin?

a) Ormana-1

b) Parka-3

c) Deniz kenarına-2

3. Tatiller hakkında ne düşünüyorsunuz?

a) Mükemmel-3

b) İyi-1

c) Hangi tatile bakar-2

4. Çizgili (kareli) kumaştan yapılan giysiler hakkında ne düşünüyorsunuz?

a) Çok iyi-2

b) Sade kıyafetleri tercih ederim-1

c) Buna çok az dikkat ederim-3

5. Tamamen karanlıkta nasıl hissediyorsunuz?

a) Kalbim patlayabilir-1

b) İstediğim kadar kalabilirim-3

c) Ruh halime göre değişebilir-2

6. En sevdiğiniz çiçek nedir?

a) Gül-3

b) Zambak-2

c) Menekşe-1

ÇÖZÜM:

15 puan ve üzeri:

Renklerin hayatınızda ayrı bir önemi vardır. Nerede olursanız olun, renklere karşı özel bir tavrınız olmalıdır. Bu nedenle giydiğiniz giysiler genellikle aynı renge veya aynı renk sistemine aittir. Açık, koyu olmayan renkleri seviyorsunuz. Bundan sonra, renk sorunları hakkında endişelenebilirsiniz. Çünkü hassassın ve çabuk sinirlenebiliyorsun. O halde renk sorununu her zaman her yerde ciddiye almaya devam etmelisiniz.

10-14 puan: Bu renklerin hayatınızda belli bir önemi var. Bununla birlikte, renk algınız değişkendir ve ruh halinize bağlı olabilir. Bu bakımdan siyaha ve çoğunlukla koyu renklere karşı iyi bir tavrınız var. Ayrıca kıyafetlerinizin renklerinde de bazı seçenekleriniz var. Bazen kıyafetlerinizin renginden çok kalitesi, dikimi ve duruşuyla ilgilenirsiniz. Renkler sizi çok fazla etkilemiyor çünkü içine kapanık ve sabırlı bir insansınız.

9 puan ve altı: Renkler hayatınızda çok önemli değil. Dolayısıyla psikolojinizde ve karakterinizde renklerle ilgili ciddi problemler yoktur. Dolayısıyla bir şeyin renginin iyi ya da kötü olması sizin için önemli değil. Kıyafetlerinizin renkleri de farklıdır. Bugün beyaz, yarın kırmızı giysen de umurunda değil. Çok sabırlı, ölçülü ve bir anlamda kapalı birisin.