Daha Olumlu Olmanın Yolları

Beynimizi olumsuz düşüncelere dönüştürme şeklimiz, yaratıcılığımızı ve karar verme yeteneğimizi etkiler.

Horoscope.Plus  , insanların ortalama olarak günde 12.000 ila 60.000 fikir edinebileceğini bildiriyor. Ancak bazı insanlar 80.000 olumsuz düşünceye sahip olabilir.
Araştırmalara göre beynimiz istediği kadar mutluluk yaratabiliyor. Beynimiz hayatta kalmaya teşvik edilir. Mutluluk hormonları (dopamin, serotonin ve oksitosin) hayatta kalmak için kısaca aktive edilir. Bu kısa sürede devreye giren mutluluk hormonları, insanları anlamlı adımlar atmaya motive edecektir.
Bir hedef koyarsak beynimiz o hedefin önüne olumsuz engeller çıkarır. Bir kişinin temel amacı hayatta kalmaktır. Birincil amaç bu olduğu için, diğer hedefler gölgede kalır ve olumsuz düşüncelerle yüklenir.

Size daha pozitif olmanın yollarını sunuyoruz.

Düşüncelerinize dikkat edin

Öncelikle zihninizde başlayan düşünceleri kontrol edin. Sadece 10 dakika bile olsa sizin için yeterli olacaktır. Bu bizim alışılmış düşünme biçimimiz olduğu için, olumsuz düşüncelerin yeni fikirlere aktığını göreceğiz. Örneğin, evde eşinizle ilgili bir sorun, işte patronunuzla veya iş arkadaşlarınızla yaşadığınız anlaşmazlıklar veya seyahat ederken hissettiğiniz kaygı duygusu.
Hangi kaygının sizi en çok strese soktuğunu öğrendikten sonra, o olayı çözmek için çalışmalısınız.
Örneğin iş arkadaşınızla bir sorununuz varsa bunu yönetime söyleyebilir ve odanızı değiştirebilirsiniz.

Gün boyunca 3 pozitif anı düşünün

Yatmadan önce olumlu anlara odaklanın. Gün içinde yaşadığınız 3 pozitif anı hatırlayın. Örneğin arkadaşınızın size kahve getirdiğini, güneşin doğuşunu veya batışını, o gün müşteri ile yaptığınız sözleşmenin olumlu yanlarını düşünün. Sizi mutlu eden olaylar yaşadığınızı hayal edin.

Olaylar hakkında iyimser olun

Günün sonunda meslektaşlarınız ve ailenizle olayları değerlendirin. Olan bitene iyi tarafından bakmaya çalışın. Teşekkür edebilmek. Olumsuz olaylarda bile her şerde bir hayır olduğunu düşün. İlk başta bu yaklaşım size garip gelebilir ancak daha sonra göreceksiniz ki yaşayacağınız problemler size bir şeyler öğretecektir.

Başkalarına yardım etmek

Bir iş arkadaşına bir projede yardımcı olmak, jest olarak kapı açmak, birine kahve ısmarlamak, ihtiyacı olan birine maddi yardımda bulunmak mutluluğu artıran faktörlerdir.

Kendinizi pozitif insanlarla kuşatın

Mutluluk geçicidir. Kendinizi mutlu insanlarla çevrelemeye çalışın. Düşünce tarzları, yaşam hızları ve mutluluk alışkanlıkları size onları sevdirecek.

Vücudunuza iyi bakın

Hepimiz vücut ve beyin arasındaki bağlantıyı biliyoruz. Beyninizi sağlıklı tutmak için vücudunuzu sağlıklı tutun. Diyetinizde faydalı olan ürünleri kullanmanız sağlığınız için tavsiye edilir.

Exercising for 20 minutes a day will release endorphins in your brain. This includes yoga and meditation. This way you can practice mindfulness. Mindfulness means being deeply, consciously aware, living in the present moment. Mindfulness people will have a more positive focus, a renewed perspective, a deeper sense of self, greater self-confidence, and manageable lower stress levels.

Yoğunluktan kendinize zaman ayırmakta zorlanıyorsanız, telefonunuzun alarmını kurun ve gün içinde birkaç dakika bile olsa sağlığınızı düşünün.

Bilinçaltınızı temizleyin veya eğitin

Geçmişte çok tatsız olaylar yaşadıysanız, onlarla yüzleşmekten korkmayın. Bu olayları yaşadığınız andaki psikolojik durumunuzu düşünün ve tatsız olayın sebebini affedin. Kendinizi ve geçmişte suçladığınız kişileri affedin. Bu af senin iyiliğin için. İlerlemek için geçmiş olayları geride bırakabilmelisiniz.

Favori bir hobiniz olsun

Sevdiğiniz şeyi yapmak için zaman ayırın. Önemli değil günün 1 saatini kendinize ayırın. Örneğin, egzersiz yapın, fotoğraf çekin, film izleyin, müzik dinleyin veya arkadaşlarınızla sohbet edin.