Her akşam çiğ soğan yemenin İNANILMAZ FAYDALARI

Daha iyi uyumak, fazla kilolardan ve cilt problemlerinden kurtulmak için her gün bir çiğ soğan yiyin.

Polonyalı “Onet” yayını bunun hakkında yazdı.

Makale, birçok insanın ana yemeklerine ek olarak küçük miktarlarda soğan kullandığını ve yararlı özellikleri hakkında çok az şey bildiğini belirtti. Örneğin bu sebzenin düzenli tüketimi kolon kanseri, mide kanseri ve kalp hastalığı riskini azaltır. Kötü kolesterol seviyesini düşürür ve kandaki şeker seviyesini düzenler.

Yayının yazarları, akşamları en azından küçük bir soğan yemenin çok faydalı olduğuna inanıyor. Tadı yumuşatmak için diğer sebzelerle birlikte salataya eklenebilir, et, ekmek ve diğer ürünlerle birleştirilebilir.

Yayına göre soğan yemek, doğal bir sakinleştirici etkiye sahip L-triptofan içerdiğinden stres seviyesini azaltır ve sağlıklı uykuyu destekler. Ayrıca soğanın sindirim üzerinde iyi bir etkisi vardır ve kalorisi düşük olmasına rağmen tokluk hissi verdiği için düzenli kullanıldığında kilo vermeye yardımcı olur.

Soğan, antioksidanlar ve kükürt açısından zengindir, bu nedenle cilt, saç ve tırnaklar üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir. Ayrıca B, C, K, E, A vitaminleri, çinko, magnezyum, flor, folik asit, demir, potasyum, kalsiyum ve silikon içerir./publika.az